Dräger HPS-COM komunikacija za čelado
Dräger HPS-COM komunikacija za čelado
Dräger HPS-COM komunikacija za čelado
Dräger HPS-COM komunikacija za čelado
Dräger HPS-COM komunikacija za čelado

Dräger HPS-COM komunikacija za čelado

Šifra:
Dräger HPS-COM je robustna komunikacijska enota z enostavno namestitvijo za uporabo z gasilskimi čeladami. Z uporabo najnovejših tehnologij ponuja izjemne zvočne zmogljivosti. Izbirate lahko med dvema različnima baznima enotama in štirimi različnimi mikrofoni, ki so primerni za širok nabor scenarijev uporabe.

 

 

 
DODAJ NA SEZNAM POVPRAŠEVANJA

Dräger HPS-COM komunikacijska enota

 

Prva izbira za gašenje požarov in tehnične intervencije

Enota Dräger HPS-COM je posebej zasnovana za uporabo z gasilskimi čeladami kot zanesljiva komunikacijska enota za uporabo v ekstremnih pogojih. Te slušalke so skupaj s polno čelado Dräger HPS 7000 odobrene kot sistem v skladu s standardom EN 443. Slušalke imajo tudi zaščito razreda IP67 za odpornost proti prahu in pljuskom vode, poleg tega izpolnjujejo tudi zahteve evropske Direktive 2014/34/EU za zaščito pred eksplozijami (ATEX).

 

Odlična kakovost govora

HPS-COM ponuja najboljšo zvočno kakovost v svojem razredu. Integrirani zvočnik ponuja odlično kakovost govora z vrednostjo PESQ 4.2. Tako ima oddajani govor opazno višjo vrednost PESQ v primerjavi z mobilnim radijskim standardom GSM, ki ima vrednost PESQ med 3.1 in 3.5. Enota HPS®-COM ponuja izjemno delovanje v celotnem frekvenčnem spektru človeškega govora, kar omogoča optimalno reprodukcijo vseh radijskih klicev.

 

Modularni sistem, individualne konfiguracije

Modularna zasnova vam omogoča izbiro dveh različnih baznih enot: Dräger HPS-COM ali Dräger HPS-COM dual. Ti enoti lahko po potrebi tudi posebej konfigurirate za uporabo z različnimi mikrofoni:

 

‒ Mikrofon na ročici HPS-COM ponuja najboljšo razumljivost govora tudi v hrupnih okoljih. Usmerjeni mikrofon premium na prilagodljivi ročici ponuja zanesljivo komunikacijo, ki jo omogoča funkcija za izničevanje hrupa. Moteči hrup iz okolice (na primer zaradi prezračevalnikov ali črpalk na vozilih) se samodejno filtrira, da se oddaja samo vaš glas. To vam omogoča dajanje in prejemanje jasnih navodil tudi v stresnih protipožarnih akcijah.

‒ Kratki mikrofon HPS-COM vam omogoča največjo svobodo gibanja. Kratki vsesmerni mikrofon na prilagodljivi ročici zlahka zajame vaš glas zunaj vidnega območja in ga zanesljivo oddaja brezžični napravi. To vam omogoča preprosto komunikacijo tudi v pogojih z malo prostora.

‒ Dve vrsti mikrofonov s prenosom zvoka prek kosti (lobanja, grlo) omogočata prenos govora, ki je povsem neodvisen od okolja. Zaradi položaja na glavi ali ob grlu, sprejemnik mehansko absorbira zvok vašega glasu z neposrednim prenosom prek kosti.

 

Odzivajte se na zahteve situacije

Z mikrofonom Dräger HPS-COM dual ste vedno pripravljeni na takojšnji odziv na zahteve situacije. Med uporabo lahko preklapljate med priključenim mikrofonom in integriranim lobanjskim mikrofonom, to storite s preprostim potiskom sprednjega mikrofona na ročici v zloženi položaj. Takrat se samodejno prične oddajati zvočni signal iz lobanjskega mikrofona. S to funkcijo mikrofon HPS-COM dual v eni enoti združuje prednosti mikrofonov za prenos zvoka po zraku in prek kosti. To vam omogoča znatno prilagodljivost in svobodo gibanja z neprestanim oddajanjem govora, ne glede na pogoje v okolici.

 

Varni in zaščiteni z enim preprostim gibom

Zloženi položaj mikrofona HPS-COM vam omogoča svobodo gibanja, ko jo potrebujete. Ko ne uporabljate mikrofona na ročici ali kratkega mikrofona, za nemoteno delo mikrofon preprosto potisnite v zloženi položaj v čeladi. S tem mikrofon utišate in varno pritrdite do naslednje uporabe. Mikrofon je nato znova pripravljen na uporabo s samo enim preprostim gibom. Ko mikrofon na ročici premaknete v ta položaj, se pri uporabi mikrofona HPS-COM dual aktivira dodatni lobanjski mikrofon. Robustna zasnova (IP67 in 2014/34/EU – ATEX) mikrofona HPS-COM in zaščita, ki jo omogoča inteligentna postavitev v čeladi, zagotavljata veliko vzdržljivost enote.

 

Hitra in preprosta pritrditev (klik in uporaba)

Z integrirano sponko iz robustnega jekla lahko mikrofon Dräger HPS-COM preprosto kliknete v našo gasilsko čelado Dräger HPS 7000 in pri tem ne potrebujete nobenega orodja. Nato 4-pinski vtič Nexus preprosto priklopite v nadzorno enoto (Dräger C-C440/C-C550). Tako je opremljanje na poti na gašenje hitro in preprosto. Hitra pritrditev in odstranjevanje poleg tega olajšata tudi izmenjavo mikrofona HPS-COM med uporabniki. Sama enota pa je zasnovana tudi tako, da zahteva le malo vzdrževanja. Zaradi uporabe pasivne elektronike baterije niso potrebne. Odstranjevanje enote je hitro in preprosto; pri tem ne potrebujete nobenega orodja. Umazanijo na mikrofonu HPS-COM lahko v celoti odstranite z vlažno krpo in blagim čistilnim sredstvom.

 

Združljivost z radijskim sistemom in sistemom v čeladi

S 4-pinskim vtičem Nexus je komunikacijska enota Dräger HPS-COM univerzalna. Standardni vmesnik za povezavo z nadzornima enotama Dräger C-C440 (pritisni-za-govor) in C-C550 (enota z zvočnikom/ mikrofonom s funkcijo pritisni-za-govor) omogoča praktično vse možnosti uporabe glede na izbrano vrsto radijske naprave: priklopiti je mogoče več kot 350 različnih modelov – to vam omogoča prilagodljiv nabor možnosti. Komunikacijska enota se odlično poveže z gasilsko čelado Dräger HPS 7000.

 

 

Sorodni izdelki

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih