Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround
Dräger FireGround

Nadzorna plošča Dräger FireGround

Šifra:
Celovit pregled v vsakem trenutku: poveljnik potrebuje informacije v živo od vseh uporabnikov sistemov SCBA na vseh vstopnih točkah ter mora poznati stanje njihove varnosti ne glede na okoliščine. Za to poskrbi sistem za preverjanje stanja članov ekipe Dräger FireGround*, katerega postavitev je izredno hitra in skoraj povsem odpravlja potrebo po govorni komunikaciji prek radijske povezave.

 

 

 
DODAJ NA SEZNAM POVPRAŠEVANJA

Nadzorna plošča Dräger FireGround

 

Natančno spremljanje in neodvisni prenos podatkov v realnem času

Sistem za preverjanje stanja članov ekipe Dräger FireGround je zasnovan za prenos ključnih informacij v realnem času, kar daje vodjem več časa za sprejemanje odločitev. Aplikacija Dräger FireGround ustvari lastno omrežje, ki je neodvisno od razpoložljive omrežne in napajalne infrastrukture. Naša rešitev prav tako omogoča uporabo storitev v oblaku za poročila po meri in oddaljeno spremljanje.

 

Samodejna aktivacija in vpis

Za varnost in hitro uporabo: dihalni aparat Dräger PSS® AirBoss Connect smo zasnovali tako, da samodejno aktivira povezavo, ko se odpre ventil jeklenke. Zdaj si je mogoče prek pametne naprave enostavno ogledati vse ključne podatke in alarme aktivnih dihalnih aparatov. Prav tako je možna radijska povezava, zaradi česar bo celoten postopek za preverjanje stanja članov ekipe še bolj zanesljiv ter izboljšal varnost vaše ekipe med intervencijo.

 

Prenos v realnem času ter širok nabor opozoril

Hiter pregled informacij v kritičnih okoliščinah je ključnega pomena. Dihalni aparat Dräger PSS AirBoss Connect je zasnovan tako, da prikaže niz opozoril:
- tlak jeklenke, opozorilo zaradi nizkega tlaka (mehanski in digitalni) in preostali čas do umika glede na povprečno porabo zraka uporabnika;
- ročna aktivacija klica na pomoč, opozorilo zaradi negibnosti, opozorilo zaradi udarca in povišane toplote;
- opozorila v povezavi s komunikacijo in potrditvijo, npr. splošno sporočilo o umiku....

 

Obveščeni ostanete tudi v kritičnih situacijah. Opozorila, ki se prenesejo v realnem času, omogočajo zanesljivo identifikacijo gasilca, ki potrebuje pomoč, ter takojšnjo vzpostavitev stika.

 

Nebesedna komunikacija za zmanjšanje komunikacije prek radijske povezave

Sistem za preverjanje stanja članov ekipe Dräger FireGround poenostavi neprekinjeno izmenjavo podatkov, saj zmanjšuje potrebo po ustnem sporočanju stanja. To razbremeni omrežje zare, po katerem se prenašajo taktična obvestila, zaradi česar se lahko vi in vaša ekipa osredotočite na najpomembnejše naloge. Ko elektronska nadzorna enota prejme opozorilo v povezavi s komunikacijo, npr. univerzalno sporočilo o umiku, sproži slišno opozorilo. Jasno je označeno, kdo je sprejel alarm, zato lahko s tem uporabnikom lažje vzpostavite stik.

 

Hitra organizacija ekip

Aplikacija Dräger FireGround je zasnovana posebej za gasilce, zato je njena integracija v standardne operativne postopke resnično preprosta. Prikazuje vse aktivne sisteme dihalnih aparatov, in sicer bodisi prek kode ID opreme ali pa na podlagi imena uporabnika. Nato je mogoče vsakega uporabnika sistema dihalnih aparatov ali gasilca razporediti v ekipo. Tako je mogoče vnaprej določene ekipe enostavno ustvarjati in jih samodejno dodajati, npr. gasilsko vozilo 26, ekipa 1.

 

Sledenje

Aplikacija FireGround poleg spremljanja gasilcev na prizorišču pomaga tudi pri spremljanju poteka reševanja. Uporabite jo lahko za ustvarjanje skic nesreče, snemanje glasovnih posnetkov in za dodajanje fotografij. Vsak vnos je opremljen s časovnim žigom, ki je v pomoč pri pripravi poročil. Aplikacija FireGround Web omogoča pregled vstopnih točk, zato bodo odgovorne osebe nemudoma obveščene v primeru kritičnih dogodkov.

 

Inovativni vmesnik

Na glavnem zaslonu aplikacije FireGround je prikazan podroben pregled vsakega uporabnika dihalnega aparata. Uporabniki, ki so dosegli kritično raven tlaka ali ki so se jim prikazala določena opozorila, so razvrščeni na vrh. Naš sistem omogoča neprekinjeno spremljanje vaše ekipe na prizorišču kot tudi morebitne težave, s katerimi se srečuje.

 

Enostavna uporaba

Spoznavanje s sistemom ni bilo še nikoli tako enostavno. Način za usposabljanje na podlagi povezave med aplikacijama Dräger FireGround Web in FireGround vam pomaga simulirati niz različnih scenarijev kot tudi pri izbiri taktičnih odzivov. V vodiču so prav tako pojasnjene različne funkcije aplikacije, ki so v pomoč pri uvedbi sistema za preverjanje stanja članov, zaradi česar ni treba izvesti niza posameznih izobraževanj.

 

Oddaljeno spremljanje

Izbirna aplikacija Dräger FireGround Web osebju v delavnici, vodstvu ter operativi omogoča uporabo podatkov, zbranih na mestu posredovanja, ne glede na lokacijo. Vozlišče FireGround morate zgolj povezati z oblakom Dräger Cloud prek povezave Wi-Fi ali LTE. Nato boste lahko intervencijo spremljali od daleč in si v vsakem trenutku ogledali celoten dnevnik nesreče npr. oddaljeno poveljniško vozilo, štabno mesto,…

 

Poročanje o nesrečah po meri in celovita analiza

Dodatno lahko enostavno prilagajate različne načine poročanja v različne namene, od zgodovine uporabnika ter naprave in zagotovite sinhroniziran ter celovit pregled nesreč. Zmožnost ustvarjanja poročil o nesrečah na ravni dokazov ter na taktični ravni zagotavlja celovite in neprecenljive analize. Družba Dräger vam nudi večstopenjski sistem beleženja podatkov – v elektronski nadzorni enoti sistema SCBA, v aplikaciji FireGround in v oblaku Dräger Cloud – ki zagotavlja razpoložljivost podatkov povsod in v vsakem trenutku.

 

Poročanje o nesrečah po meri in celovita analiza

Dodatno lahko enostavno prilagajate različne načine poročanja v različne namene, od zgodovine uporabnika ter naprave in zagotovite sinhroniziran ter celovit pregled nesreč. Zmožnost ustvarjanja poročil o nesrečah na ravni dokazov ter na taktični ravni zagotavlja celovite in neprecenljive analize. Družba Dräger vam nudi večstopenjski sistem beleženja podatkov – v elektronski nadzorni enoti dihalnega aparata, v aplikaciji FireGround in v oblaku Dräger Cloud – ki zagotavlja razpoložljivost podatkov povsod in v vsakem trenutku.

 

Vrhunska komunikacija v zgradbah

Naš sistem za preverjanje stanja članov ekipe v aplikaciji Dräger FireGround ima zanesljiv sistem za brezžično komunikacijo, ki omogoča ohranjanje stikov z dosegom 1,5 km, kar močno izboljša komunikacijo, tudi kadar je uporabnik oddaljen od mesta nesreče. Vendar pa na doseg vplivajo vrste zgradb in stavb (npr. običajne stanovanjske zgradbe, skladišča ali tuneli). V sodelovanju z našimi strankami smo izvedli preskuse glede dosega komunikacij med uporabnikom sistema dihalnih aparatov in vozliščem FireGround Hub in dosegli izvrstne rezultate. Kadar v zgradbo vstopi več uporabnikov dihalnega aparata, se najboljši signal aplikacije FireGround razdeli med omrežne komponente. Vsak dihalni aparat PSS AirBoss Connect kot tudi vozlišče Hub deluje kot repetitor ter izboljša širjenje signala z vsakim korakom.

 

 

Sorodni izdelki

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih